Søg

lørdag den 28. april 2012

Krims Krams ynglings opskrift

Opskrift på ÆbleChutney.
Denne fantastiske opskrift er naturligvis fra Tørsleffs - den grønne Syltebog.
Har solgt chutney på julemarked igennem flere år, og denne er klart den mest populære.
God, at huske på i kommende opstart i drivhusene, - og alle de grønne tomater, der ofte avles på disse kølige breddegradder (smiler).




Æble-Chutney (ca 1,5 liter).

1 kg sure æbler, 100 g løg, 1/2 kg grønne tomater, !/2 l eddike, 300 g rosiner, 1 spsk salt, 2 tsk ingefær,
1/4 tsk cayennepeber, 1/2 kg brun farin, saft og revet skal af 2 citroner, (evt 1 lille brev (3tsk) Rød Melatin).

Skyl, skræl og skræl æblerne (blomst og kærnehus skæres fra).  Løgene pilles og hakkes mellemfint.
Tomaterne skæres i mindre stykker. Æbler, løg og tomater koges i eddike under låg, ved svag varme i ca en halv time, til det hele er kogt mørt. Rosiner drysses i og derefter krydderierne, sukker samt citronskal og saft.
Chutneyen koges igennem under omrøring. Chutneyen hældes straks på atamon skyllede glas, og bindes til med det samme (med film eller mellemlægspapir).  Hvis du syntes chutneyen er for tynd i konsistensen kan der tilsættes Rød Melatin blandet m lidt sukker. Blandingen skal drysses over mosen under omrøring og koges med i ca 2 min.            Jeg har aldrig selv kommet Melatin i, er skeptisk over for den unaturlige tykke konsistens.
Chutneyen er super god til alle risretter.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar